Ataca els quilos de més amb exercici físic regular

Mou-te almenys tres dies per setmana. Elabora un pla d’exercici adaptat a les teves possibilitats i que et resulti gratificant. Posa’t una data límit, vesteix a la moda (oblida el xandall vell) i comença a cremar calories.

text PABLO MARTOS, departament de Fitness del Grup DiR

Tots els especialistes estan d’acord a afirmar que, per aprimar-se, el pla d’atac ha d’incidir tant en el terreny alimentari com en el de l’activitat física. L’exercici augmenta la despesa calòrica, no només per les calories que cremem durant la pràctica, sinó perquè els músculs, per nodrir-se, utilitzen més energia. S’ha demostrat que el metabolisme augmenta un 10% en les 48 hores posteriors a l’activitat fícisa. L’esport evita, a més, la pèrdua de massa òssia que implica baixar de pes. És important tenir clar que, en iniciar-se, augmenta la massa muscular i, com que és més densa que el greix, el pes pot pujar en comptes de baixar.

COMBINA CÀRDIO & TONO
L’exercici té un paper fonamental en la reducció del greix corporal, ja que la seva pràctica no tan sols suposa un consum afegit de calories, sinó que aquest consum es perllonga durant les hores posteriors (mentre l’organisme es recupera de l’esforç realitzat). Per optimitzar aquest efecte, el millor és combinar entrenament cardiovascular amb el muscular. L’entrenament de la capacitat aeròbica (SpinDiR, Xmove, Step, BodyAttac…) implica un consum extra de calories. L’entrenament muscular (Body Pump, GAC, Kettlebells, D·tono…)  afavoreix un augment del to i de la massa muscular. Això es tradueix en un increment de les calories que es necessiten per realitzar qualsevol activitat diària.

TRES COPS PER SETMANA
Troba les activitats físiques més adequades per a tu i organitza’t els horaris d’una manera realista per optimitzar els resultats i evitar que la teva voluntat no decaigui després de la primera sessió. Per aprimar-se, cal entrenar-se un mínim de tres cops per setmana i cuidar la dieta. És més important el temps que es dedica a l’exercici que la intensitat: una hora d’el·líptica és millor que 10 minuts de bicicleta estàtica. Cal destacar que la quantitat de greix que es pot perdre depèn de l’edat, el sexe, el pes inicial i la composició corporal. Cadascú té uns objectius i un pes ideal, fet que implica uns paràmetres diferents en cada cas. Tot i això, amb una rutina combinada de càrdio i tono, els resultats sempre estan assegurats.

____________________________________

Amb un entrenador personal pots assolir els teus objectius amb el mínim temps possible i amb la màxima seguretat. Per guanyar massa muscular, aprimar-te, guanyar fermesa… un EP et farà un programa personalitzat que tingui una part de capacitat aeròbica i una altra de tonificació muscular, més els estiraments adients, que és la manera més eficaç d’entrenar-se.

____________________________________

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: