Novel·la negra i talents il·lustrats

Et presentem els autors de novel·la negra que la llibreria +BERNAT ha seleccionat per la Revista del DiR i els webs dels il·lustradors catalans de moda que ha trobat la nostra col·laboradora més cibernètica Fra del Río.

.:AUTORS DE NOVEL·LA NEGRA:.

Dashiell Hammett

Considerat un dels pares de la novel·la negra, els seus personatges més coneguts són els detectius Sam Spade, Nick Charles i l’agent de la Continental. Va escriure El falcó maltès.

Patricia Highsmith

El protagonista no és un detectiu com habitualment sol succeir, sinó l’amoral estafador i assassí ocasional Tom Ripley, de les novel·les El talent de Mr. Ripley i El joc de Ripley.

Eduardo Mendoza

Després d’acostar-se al gènere en l’experimental La veritat sobre el cas Savolta (1975), va crear un detectiu anònim, habitual hoste de psiquiàtric, que resol crims en una grotesca Barcelona de finals del segle XX.

Els arguments d’aquest tipus
de novel·la policíaca solen
ser violents i la resolució
del misteri no és l’objectiu principal.

John Connolly

Aquest novel·lista irlandès és conegut principalment per les seves novel·les policíaques, i en especial les protagonitzades pel detectiu Charlie Parker. Todo lo que muere és el primer volum de la sèrie.

Patricia Cornwell

Escriptora de misteri d’origen nord-americà, coneguda sobretot per la seva sèrie de novel·les protagonitzades per la metgessa forense Kay Scarpetta. L’últim llibre que ha publicat es titula El factor Scarpetta.

Andrea Camilleri
El personatge de les seves històries és el conegut comissari Montalbano (en homenatge a Vázquez Montalbán). La forma del agua és la primera novel·la de la sèrie d’aquest sicilià.


.:TALENTS IL·LUSTRATS CATALANS:.

www.joanasantamans.net
La Joana ha crescut als peus de la muntanya de Montserrat i la vida a la natura és present a tota la seva obra. Pots comprar les seves samarretes i bosses il·lustrades a la seva e-shop.

cronicaspsn.com
Si t’agraden les tires còmiques, Andrés Palomino en publica una cada dia. Personatges d’uns trenta anys addictes als videojocs i jocs de rol. Descarrega’t l’aplicació per a Android.

www.paulabonet.com
Amb les il·lustracions de la Paula viatjaràs a un món de personatges màgics plens de literatura i sentiment. Preciós i interessant són els adjectius que descriuen millor el seu treball.

Les històries il·lustrades
capturen l’atenció de
nens i adults.

blog.cocolacoquette.com
La Coco és l’autora d’aquest bloc on publica les seves històries acompanyades de dibuixos i simpàtiques il·lustracions. És molt fan del món asiàtic, dels animals i de Barcelona.

www.cadafalch.net
El lema de l’artista Lluís Cadafalch és: “L’art és una aventura planificada de final incert i un periple vital apassionant”. Fa des de pintura abstracta fins a il·lustració de personatges.

www.hipocritademi.com
Hipócrita de mi és el nom d’aquest bloc. Serà perquè el seu autor, Albert Torner (col·laborador nostre), evita caure en el terreny digital? No et perdis el seu traç realista, inquiet i creatiu.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: