Fent surf amb la taula… i un rem!

Si algú et comenta que el que ara està de moda és fer Stand Up Paddle, potser no saps ni a què es refereix. Però és més senzill del que sembla: es tracta simplement d’una taula de surf amb un rem. I està causant furor!

text ALEIX IBARS

Diuen que la disciplina arriba des de la Polinesia i que, en realitat, és gairebé més antiga que el surf en sí. De fet, podríem dir que és pràcticament la precursora, ja que el surf tal com el coneixem avui dia és senzillament l’Stand Up Paddle però sense el rem. En qualsevol cas, al voltant de l’any 2000, un grup de surfistes hawaians van decidir recuperar el rem mentre eren damunt de les seves taules. El seu objectiu era poder seguir entrenant quan no hi havia onades i mantenir-se en forma, i la moda ja s’ha extès fins al punt que avui dia pots practicar l’Stand Up Paddle a llocs com el Cap de Creus, per exemple. És així de fàcil!

L’Stand Up Paddle te un avantatge principal evident: no calen onades per poder practicar-lo. Ni onades, de fet, ni hores llargues d’entrenament. És un esport més aviat relaxat, orientat a la contemplació (el fet d’anar de peu damunt d’una taula et permet tenir un camp de visió privilegiat sobre el mar) i amb el que exercites bona part del cos: les cames, els braços, l’esquena… Sense que suposi un esforç excessiu.

El millor de tot és que gairebé no requereix entrenament. Potser sí que aniràs a l’aigua algunes vegades quan t’hi muntis per primera vegada (això és inevitable!), però un cop aprenguis a controlar el teu equilibri, l’Stand Up Paddle es torna una disciplina molt dòcil que permet tot tipus de passejos acuàtics mentre fas exercici (i millores el teu equilibri!). I si resulta que aquell dia hi ha onades i t’h i atreveixes, doncs cap a elles!

*INFO PRÀCTICA
A Dos Veles

14€ per 1 hora. 120€ per 10 hores. (Fiança de 50€)

Adreça: Ctra. de Llançà, 11 (17489, Port de la Selva, Girona).
Telèfons: 650 390 909 / 667 559 003
Pàgina a Faceebook: http://www.facebook.com/adosveles

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: