Així són els socis del DiR

Visionaris, esportistes, creatius… Dels 80.000 socis del DiR, n’hi ha de tota mena. Envian’s la teva història a revista@dir.cat

TEXT Diana Llanas (@Dllanas)

Glops a internet
Emma Giné
Sòcia de DiR Claris i Diagonal DiR

L’Emma és consultora en comunicació estratègica, social media i community management i gestiona les xarxes del cava Anna de Codorníu, amb quasi 15.000 fans a Facebook. “És molt gratificant, ja que, a part d’estar en contacte amb la marca i la seva comunitat, també em permet apropar-me al sector del vi i el cava”. Va descobrir els blocs i la van fascinar, “sobretot la seva facilitat de creació i globalitat”, i els va anar introduint a la seva professió. A més, és molt activa a Twitter (@emma_gine): “És important compartir continguts d’interès, seguir persones afins per aprendre i alhora compartir i agrair la informació dels altres, perquè qui no dóna, no rep”, determina l’Emma, que té més de mil seguidors.

Gossos que escriuen
Gonzalo Abadía
Soci de Tuset DiR

El Gonzalo és fill i mànager de Lepoldo Abadía, el conegut autor de La crisis ninja i, heretant el talent del seu pare, ha escrit ¡Guau! Historia de un educador de amos: “El nostre gos sempre surt en els nostres llibres. Representa la fidelitat, la lleialtat i la tossuderia. L’editorial Espasa em va proposar escriure una història amb ell de protagonista”. Es tracta d’un original relat on el gos de la família, Helmut, ha de resoldre un misteri i es va trobant altres gossos que tenen amos amb algun tipus de problema i ell els ajuda. El Gonzalo també vol fer “el llançament del meu pare com a referent de la crisi actual, ja que és un curiós cas d’èxit en comunicació i xarxes socials. Tant de bo se m’enganxi alguna cosa d’ell!”, sospira.

Fotògrafa polifacètica
Ruth Morales
Sòcia de DiR Tarragona

A la Ruth (www.ruthmorales.com) sempre l’ha apassionat la fotografia: “Un dia vaig fixar-me en els núvols del cel, que semblaven cotó, i vaig decidir que les coses es poden veure de moltes maneres. Volia reflectir el que sentia amb la fotografia”. El 2006 va fer una exposició sobre esport urbà i ja en té una altra en ment sobre esportistes d’elit discapacitats. “També tinc el projecte del disc d’un artista nacional, fer un llibre… Em queden moltes coses per fer i aprendre!”, exclama. Escriure és la seva altra passió, “una gran via d’escapament”, per a aquesta amant de l’esport i la música: “Em passo el dia amb l’iPod i la ràdio”. Immortalitza en fotos tot el que li agrada: “un concert, acrobàcies en bici, publicitat… el que sigui”.

Emprenedor declarat
Xavier Güell
Soci de DiR Claret i DiR Claris

El Xavier va crear Tendencias.tv el 2006, la primera televisió que va emetre continguts de moda per Internet, un referent a nivell europeu. El seu últim projecte és Sibarit.us, un club privat per a sibarites que busquen productes diferents i experiències úniques. “Els dos projectes sorgeixen d’una barreja entre l’entorn personal i professional, gent que t’aporta coneixement i continguts, i quan els uneixes, veus la possibilitat de muntar coses”. Reconeix que, a l’hora d’emprendre, sorgeixen dubtes, però, “un cop tens la idea, l’error és no intentar-ho. La resta es fa pas a pas”. Segons ell, l’èxit és veure sorgir noves propostes i viure amb passió la feina: “La vida és molt curta per dedicar temps a feines que no t’omplen”.

Disseny anticrisi
Miriam Cacho
Sòcia de DiR Campus i DiR Claris

La Miriam va crear fa dos anys MEITS (de l’anglès mates, col·legues), un estudi de disseny i creativitat que neix amb quatre amics cansats del pessimisme de la crisi. “A quart de publicitat i relacions públiques vam decidir que, si teníem algun talent, havíem d’aprofitar-lo”. Així, van començar treballant de franc els diumenges fent feines de disseny en un bar fins que es va anar corrent la veu. La Miriam es defineix com “una emprenedora compulsiva”, sempre amb mil projectes al cap. Li agradaria tirar endavant una escola de tallers creatius sota el nom de John Pigeon (per allò de Juan Palomo, yo me lo guiso yo me lo como). “Ser el teu propi cap està molt bé. Aprens a una velocitat vertiginosa”, opina la Miriam.

La xarxa a Barcelona
Marta i Maria Brú
Sòcies de Diagonal DiR

Aquestes germanes de 26 i 23 anys han creat el bloc de tendències mmbitsandpieces.blogspot.com.es, on parlen de tot el que els interessa, des d’exposicions i disseny fins a esdeveniments i moda: “Barcelona té un potencial que sovint desaprofitem movent-nos sempre per les mateixes zones, fent les mateixes coses o anant als mateixos restaurants. Volem promocionar el dinamisme a la ciutat!”, expliquen. Per a elles, emprendre és fruit d’una motivació personal: “Ets tu mateix qui decideix com invertir el teu temps. No hi ha horaris ni pautes, així que és important saber-se gestionar”. També cal tenir un missatge definit: “Abans d’arrencar un projecte, perfila bé les idees i traça un pla d’acció coherent”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: