És temps de desconnectar

Aprofita l’època de vacances per baixar el ritme i posar la ment a punt de cara a la nova temporada. Aquests consells t’ajudaran a recarregar energies i ser més eficient a la tornada.

Marxar de vacances suposa una ruptura amb la rutina laboral i els hàbits quotidians, al temps que ofereix l’oportunitat de gaudir d’una de les circumstàncies més enriquidores per al cos i la ment: l’oci. No obstant, cal preparar-se bé perquè aquests dies de descans es converteixin en un veritable canvi de vida, que et permeti desconnectar totalment del remolí dels mesos precedents, renovar-te adequadament i afrontar el “nou curs” amb il·lusió.

Comença de manera progressiva

Tot i que el que es triga a desconnectar de la feina i la rutina depèn molt de la persona i del grau d’estrès al qual aquesta estigui sotmesa, el més normal és que es necessitin entre dos i quatre dies per adaptar-se a la nova situació i començar a relaxar-se. Aquest lapse és fonamental per alliberar tensions, ja que la ment requereix un període d’adaptació més prolongat.

Descansar també és fer coses

Moltes persones creuen que descansar consisteix a no fer res, a jeure i ja està. Però les vacances tenen més a veure amb el descans mental que amb la inactivitat física. Segons els experts en psicologia, la pràctica de diferents activitats gratificants és el més adequat per renovar la ment.

Viu noves experiències

Una de les teràpies antiestrès més efectives i que es poden posar en pràctica durant les vacances és atrevir-se a provar experiències que siguin diferents de les habituals. Així, per desconnectar, no hi ha res millor que potenciar les habilitats oblidades durant la resta de l’any perquè descansin les que fas servir en la teva vida quotidiana. Per exemple, si fas una feina intel·lectual, aprofita l’estiu per dedicar-te a fer activitats de tipus manual, com ara cuinar, pintar, cosir…

Per fi tens temps per a l’esport!

Tothom sap el poder que té l’esport per fer-nos oblidar les preocupacions i alliberar tensions acumulades. El temps lliure de les vacances és ideal per augmentar la pràctica d’exercici i tornar en plena forma. Es pot aprofitar per fer-ne en família, a l’aire lliure i també ens podem aventurar a provar activitats més adrenalíniques, com el ràfting, el busseig o el ciclisme de muntanya.

Sigues més espontani

Malgrat que a l’hora de marxar de vacances, en especial si aquestes impliquen un viatge, és necessària una mínima planificació, com més marge es deixi a la improvisació i al factor sorpresa, molt millor. És important no planificar activitats estressants, ni limitar les hores de son o sotmetre’s a constants canvis d’horari, ja que l’excés de tasques i el desordre no ajuden gens a relaxar la ment.

Millora la convivència

Un dels factors més estressants de les vacances és l’augment de contacte familiar: es passa més temps amb la parella, els fills i altres parents. Aquest cúmul de relacions extra pot sabotejar el descans. Per això és molt útil arribar a “pactes previs” que previnguin les tensions. Així, planificar algunes activitats al marge de la parella, ja sigui sols o en companyia d’altres persones, és molt saludable.

Digues adéu a la culpabilitat

La trampa del “deure” pot sabotejar un merescut descans. Hi ha persones a les quals la sola idea de renunciar als seus compromisos els produeix un sentiment de culpa que els impedeix desconnectar i assolir l’objectiu del relax. En aquests casos, resulta efectiu confeccionar una llista amb totes les tasques pendents, solucionar les que es puguin abans de les vacances i, després, tenir clar que és absolutament impossible acabar tota la feina fins a la tornada.

Lleva’t a una hora prudent

No es tracta de matinar cada dia per obligació, però els experts asseguren que ronsejar al llit pot potenciar sentiments negatius en les persones que tendeixen a la depressió, així que sempre que puguis, procura llevar-te d’hora. No només et rendirà més el dia, sinó que descobriràs que el silenci de les primeres hores és molt relaxant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: