Videoclips en forma

A l’esport li escau bé la música. Resum de les millors imatges d’un partit? Posa-hi una cançoneta que acompanyi. Classe d’aiguagym? Millor amb música. 45 minuts de running? iPod (o smartphone) ben carregat. Hi ha mil exemples. Però, i a la música? Li escau bé l’esport? S’hauria de mirar. Aquí us proposem 10 videoclips perquè ho comproveu.

text JOAN PONS

Ciclisme

THE STYLE COUNCIL – “My ever changing moods”

Arbitres de l’elegància, tot el que Paul Weller i Mike Talbot tocaven amb la vareta de les seves cançons pop adquiria classe a l’instant. En el clip d’aquest cançó, van decidir que el ciclisme era un esport força distingit. Bicicletes i estil.

Beisbol

BRUCE SPRINGSTEEN & THE STREET BAND – “Glory days”

No és exclusivament un videoclip sobre esports, d’acord. Però sí que és una reflexió nostàlgica del Boss sobre el pas del temps a partir del moment que s’adona que ja no és el mateix jugant a beisbol. S’ha fet gran. Ara ja només li queda llençar pilotes amb el seu fill.

Boxa

JAZZY JEFF & THE FRESH PRINCE – “I think I can beat Mike Tyson”

Molt abans de convertir-se en l’actor que interpretaria Muhammad Ali a la gran pantalla, Will Smith era el Príncep de Bel-Air. Un raper sense complexos que tan bon punt protagonitzava una popular sèrie d’humor com desafiava, en aquest clip, a pujar al ring a Mike Tyson en persona.

Futbol

MANO NEGRA – “Santa Maradona”

Manu Chao deia que quan va anar a Nàpols en una gira de Mano Negra a finals dels vuitanta, les imatges de Maradona i les de les madones es confonien. Santa Maradona, doncs. En aquest clip ret tribut al 10 i a la bogeria dels voltants dels futbol infiltrant-se en les barras bravas.

Golf

DINOSAUR JR. – “Feel the pain”

En un mateix any, el 1994, el geni del videoclip Spike Jonze va fer jugar a bàsquet els Beastie Boys disfressats de iaios al videoclip de “Ricky’s theme” i va convertir el grup de rock alternatiu Dinosaur Jr. en golfistes urbans que havien d’anar completant forats per tota la ciutat de Nova York.

Gimnàstica rítmica

THE CHEMICAL BROTHERS – “Elektrobank”

I encara un altre videoclip més de Spike Jonze. En aquest cas, va vestir la seva parella d’aquell temps, la directora de cinema Sofia Coppola, de gimnasta de campionat. El resultat és un videoclip que sembla una pel·lícula d’èpica esportiva en poc més de cinc minuts.

Automobilisme

ROBBIE WILLIAMS – “Supreme”

En una tècnica semblant a la que va popularitzar la pel·lícula Forrest Gump, Robbie Williams s’integra com a pilot dins d’imatges d’arxiu de les carreres de Fórmula 1 reals dels anys setanta. El seu rival i alhora homenatjat és el llegendari Jackie Stewart de Williams.

Atletisme

NAJWA NIMRI – “Go Cain”

Najwa Nimri, actriu, model, cantant… ¿atleta? No, ella en aquest clip dirigit pel realitzador barceloní Marc Lozano es limita només a fer quatre passes amb ritme per la pista, beure aigua i xiuxiuejar melodies a cau d’orella dels migfondistes.

Aeròbic

ERIC PRYDZ – “Call on me”

Aeròbic i erotisme, un mite? Si féssim cas de les humides fantasies d’aquest videoclip d’Eric Prydz, més pujat de to fins i tot que Perfect, aquella pel·lícula dels vuitanta de Jamie Lee Curtis i John Travolta, diríem que no, que és una realitat. No apte per a menors.

Tenis

VAMPIRE WEEKEND – “Giving up the gun”

El tenis com un esport cool. El tenis com una activitat per a hipsters. El tenis com un joc per a moderns que fan servir paraules com cool o hipster. Òbviament, el tenis és molt més que això. Però en aquest clip de Vampire Weekend, aquest partit amb l’actor Jake Gyllenhaal al darrere d’una de les raquetes no pot ser més cool, més hipster i més modern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: