SpinDiR Cadence: pedala contrarellotge

Els aficionats a l’SpinDiR tenen aquest mes una nova sessió per optimitzar el seu entrenament. Es tracta d’un tipus de sessió força exigent, ideal per als qui volen millorar el rendiment en les sortides de bicicleta de carretera o estan preparant una competició sobre dues rodes.

text JORDI MARTÍ,
Director tècnic de DiR Club Hispà

Què és SpinDiR Cadence?  
És una nova sessió de SpinDiR molt motivant en què l’alumne es transporta a una situació de competició a contrarellotge o bé a la d’una prova de ciclisme d’un triatló. En el bloc principal, la cadència de pedalada se situa entre 80 i 110 rpm (revolucions per minut). Els inputs de comunicació i motivació del tècnic es basen en situacions de competició.

Com és una classe?
L’estructura és la mateixa que en l’SpinDiR clàssic (10 minuts d’escalfament, 30 minuts d’exercicis cardiovasculars, 5 minuts per reduir les pulsacions i estiraments), però en la sessió de Cadence tan sols s’utilitzen exercicis en pla, i s’eviten les posicions de muntanya. S’arriba a intensitats del 90%.

Tot el que t’aporta.
Els mateixos beneficis que l’SpinDiR clàssic: millora els sistemes cardiovascular i respiratori; ajuda al control de la tensió arterial; activa la circulació; alt consum calòric; tonifica el tren inferior; redueix l’estrès… I a més:

  • Millora la tolerància a l’àcid làctic.
  • Augmenta el llindar anaeròbic (la intensitat màxima que un esportista és capaç de mantenir generant una concentració de lactat que el metabolisme pot assimilar).
  • Les disciplines de ciclisme contrarellotge i de triatló són una bona oportunitat per treballar una millor transferència muscular.
  • Millora molt la posició sobre la bicicleta.

Aprofita-la bé!
Pots practicar SpinDiR Cadence un cop per setmana sense problemes. Es pot combinar amb tota la resta de modalitats de SpinDiR. Per obtenir un entrenament variat, el millor és combinar aquesta classe amb alguna activitat muscular o bé amb les sessions de SpinDiR&Ioga.
També resulta recomanable que un entrenador personal et dissenyi un programa de SpinDiR i exercici a mida dels teus objectius.
Per a la classe, recorda que necessites el material següent: culots, pulsímetre, calçat específic i aigua o alguna beguda isotònica.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: