Fitmèdic Test: torna a entrenar-te al 100%

Al setembre arriben els bons propòsits, com tornar a posar-te en forma. Amb el Fitmèdic Test coneixeràs el teu punt de partida i t’assessoraràs de les activitats físiques més adients per a les teves capacitats. Tot això et permetrà evitar riscos i practicar fitness amb la màxima seguretat.

TEXT Dra. Eva Ferrer Vidal-Barraquer especialista en Medicina de l’Esport i Dr. Rafael Cecchi, càrdioleg (Unitat Medica de Valoració de la Salut)

El Fitmèdic Test que ofereix DiR a tots els seus socis és una eina molt útil per a qualsevol persona sense límit d’edat i sexe. No cal ser un superatleta per conèixer quin és el teu nivell de preparació o quins punts podries millorar.

En què consisteix

Que t’entrenis de manera més segura i beneficiosa és l’objectiu de l’equip de metges que conformen la Unitat Mèdica de Valoració de la Salut (UMVS) ubicada a Tuset DiR. A través del Fitmèdic Test, tots els socis de més de 50 anys que s’inscriguin al DiR, així com tots aquells que s’hi vulguin presentar voluntàriament, poden saber quin és el seu estat de salut i rebre, de manera totalment personalitzada, indicacions de quines són les millors activitats que poden fer dins el gimnàs, segons les seves necessitats i condició física.

Un reconeixement medicoesportiu

El Fitmèdic Test es fa a la consulta mèdica de Tuset DiR on cal passar un circuit integrat per estacions en les quals s’analitza l’estat de salut de base i es mesura la flexibilitat, la resistència muscular, articular, cardiovascular i l’adaptació a l’esforç. Un cop acabat el circuit, supervisat en tot moment pels metges de la consulta, el pacient rep els resultats de la prova i també l’informe mèdic en funció dels resultats i, a partir d’aquí, se li prescriu l’activitat que es considera més adient per a ell.

Per què és tan important

No tota activitat és saludable, sinó que ho serà aquella que ha estat aconsellada per professionals i amb rigor. Gràcies a aquest diagnòstic personalitzat, podràs planificar la teva activitat física. Tots els estaments oficials recomanen com a mínim una prova d’esforç abans de començar a entrenar-te i fer seguiments de manera controlada en funció de cada persona. A DiR recomanem que es realitzi anualment per poder fer, així, la comparativa de la millora a partir de la constància de la rutina practicada.

Tens dubtes mèdics? Vine a la UMVS

La Unitat Mèdica de Valoració de la Salut està ubicada a l’edifici de Tuset DiR (Aribau, 230-240), però hi tenen accés tots els socis de DiR. Es dedica bàsicament a fer el Fitmèdic Test, però també hi pots fer consultes respecte a l’estat de salut, demanar consell mèdic o recomanacions d’activitats en funció de postoperatoris, lesions, patologies…

El Fitmèdic Test pas a pas

1. Entrevista mèdica

Amb l’objectiu de conèixer el teu historial, el metge especialista en medicina de l’esport t’entrevistarà per determinar quines proves durà a terme durant la revisió i quins paràmetres haurà de controlar de manera més concreta. És imprescindible una entrevista exhaustiva, ja que s’intenta personalitzar i adaptar al màxim les proves a cadascú.

2. Valoració de paràmetres (segons criteri mèdic)

– La talla, el pes, l’IMC i el percentatge de greix.

– Mesura de la tensió arterial, freqüència cardíaca, capacitat pulmonar i nivell d’oxigen en sang.

– Valoració de la flexibilitat i funcionalitat de musculs i articulacions.

3. Prova d’esforç

-És essencial per dissenyar una rutina segura i aconseguir millores fisiològiques amb l’entrenament.

-L’objectiu és veure com s’adapta el cor a l’esforç amb un electrocardiograma, tensió arterial i freqüència cardíaca en el temps que dura la prova.

-Es pot valorar també si apareix algun símptoma durant l’esforç i, així, focalitzar-hi l’atenció.

4. Informe i diagnòstic personalitzat

– Lliurament de la prova amb els resultats, l’informe mèdic personalitzat que determina les capacitats físiques, les activitats més recomanades, així com les restriccions en cas que n’hi hagi.

– Per a un nivell d’entrenament òptim, s’aconsella fer arribar aquests resultats a l’entrenador personal, tècnic de sala, tècnic d’activitats dirigides o nutricionista del club per poder treure més profit del diagnòstic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: