Augmenta la teva energia

Som energia. I tot el que hi ha al nostre voltant, també ho és. Malgrat tot, molts cops ens llevem del llit ja cansats. Aquí et donem algunes eines perquè l’energia del teu cos es mantingui al més alta possible.

Text Mónica mateo, cap de Ioga i 
Noves tendències de DiR & YogaOne
  ADQUIRIR NOVA ENERGIA: EL MENJAR, L’AIGUA I L’AIRE

Energia sòlida:
El cos està preparat per menjar productes naturals, sense pesticides ni conservants ni derivats químics. La dieta, doncs, ha de preferir aliments de temporada i d’origen local. Igualment, el cos necessita més energia per digerir el producte animal que el vegetal, així, intenta augmentar el consum de verdures, llegums i cereals. El tipus de cocció també és important: evita les fregitel·les o els guisats massa elaborats.

Energia líquida:
El cos és en gran part aigua i aquest és el líquid que més li convé per hidratar-se i aconseguir energia. El millor és beure aigua entre àpats per no interferir en el procés digestiu. Durant el dinar, el cos gasta molts minerals en processar el sucre d’un resfresc o en alliberar-se del gas d’una beguda carbonatada. En el cas de les begudes light no és millor, ja que subtitueixen el sucre per edulcorants químics que causen altres problemes. Beure un suc de fruites naturals sembla bona opció, però la fruita s’assimila millor si la menges sola, lluny d’altres aliments.

Energia gasosa:
La vida actual ens porta a fer-ho tot massa de pressa i acabem respirant igual que vivim: ràpid, sense consciència i superficialment. És bàsic ser conscient del poder de la respiració, que ha de ser lenta i profunda per poder gestionar bé l’energia que inhalem. Quan vegis que s’altera (per l’estrès, situacions tenses, per l’esport…) porta el teu cos a respirar un altre cop de manera lenta i tranquil·la. Segons el ioga, naixem amb les respiracions comptades i, per viure més, has de gastar el teu nombre de respiracions a poc a poc perquè durin. Inhala i exhala sempre que et sigui possible pel nas i observaràs que controles molt millor la quantitat, el ritme i la freqüència d’aire que entra i surt.

ALTRES ENERGIES: LES PERSONES I LA NATURA

  • Estar en un grup on et sents a gust i amb interessos comuns fa que la teva energia es combini amb la dels altres i es multipliqui. Apunta’t al gimnàs, practica ioga o uneix-te a altres persones, però no et quedis sol a casa.
  • La natura és una altra gran font d’energia. La pots adquirir abraçant un arbre, deixant-te gronxar per les onades del mar o estirant-te a terra, gaudint del tacte de les plantes. Sona a màgia però prova-ho quan puguis.  

CONSERVAR L’ENERGIA: MEDITA, EXERCITA I ANIMA

  • La ment gasta molta energia donant voltes als mateixos temes i per això de vegades pots estar cansat sense haver fet res físic. Per controlar aquesta despesa tens eines com la meditació, on s’aprèn a controlar la fluctuació dels pensaments i, amb la pràctica constant, s’arriba a un estat de calma i energia estable.
  • Dintre del moviment pots trobar nova energia: és la que sents després d’una sessió d’activitat física (com un cotxe que mentre circula carrega la bateria). El cos necessita moviment per digerir, bategar i funcionar millor. Afegeix exercici moderat al teu dia a dia, caminant, fent ioga o anant al gimnàs.
  • Una de les maneres més habituals de bloquejar l’energia és a través d’emocions reprimides. Sigues sincer amb tu mateix i busca el teu camí. Expressa les emocions i, si et sents obligat a reprimir-les, expressa-les tan bon punt puguis i deixa’t inundar per la  pau. Evita repetir una escena desagradable al teu cap una vegada i una altra, talla el cicle i allibera’t de les emocions negatives (perdona, comprèn, oblida).

Aprèn a respirar i meditar al YogaOne
Les tècniques de Pranayama (diferents exercicis i ritmes de respiració) que s’imparteixen al YogaOne t’ensenyaran a respirar amb més qualitat i aconseugir més energia de cada alè, regulant el procés respiratori. Amb la meditació, practicaràs un estat d’atenció que et permetrà un millor control de la ment i combatre l’estrès. Informa’t dels horaris a la recepció del YogaOne o a www.dir.cat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: