Ja has anat a l’osteòpata?

Saps que un mal estat del fetge pot tenir conseqüències a l’espatlla? O que l’estrenyiment agreuja els símptomes del dolor lumbar? I que moltes dones pateixen dels genolls a causa d’un problema d’ovaris? O que la falta de gluti pot provocar problemes en les extremitats inferiors?

Text Sergi Carrelero, Osteòpata GRUP DiR


Als Estats Units, Anglaterra i França anar a l’osteòpata és tan normal com visitar el metge. Aquí, en canvi, encara hi ha qui que no sap per a què serveix. T’expliquem tot el que t’aporta aquest especialista.

Els osteòpates consideren 
el cos com un tot.
Seguint la filosofia del creador d’aquesta medicina manual, el metge nord-americà Andrew Taylor Still, la idea és recuperar l’equilibri del cos, ja que les malalties es deuen a alteracions de l’estructura dels òrgans, músculs, ossos o d’altres teixits. Com que tots els sistemes del cos estan relacionats, els trastorns en un sistema afecten necessàriament el funcionament dels altres.

Els canvis degeneratius dels 
ossos, articulacions i músculs 
són inevitables.
Precisament una de les conseqüències de fer anys és la pèrdua de massa muscular i òssia i per tant també de mobilitat, sigui amb inflamació de les articulacions o sense. Les zones que solen ser més problemàtiques pel treball que fan durant els anys són els genolls, les espatlles i els malucs.
S’han invertit molts anys, esforços i investigacions per trobar la fórmula per aturar aquests canvis, que en les persones representen un fort impacte tant físic com psicològic, però s’han aconseguit poques solucions. Per aquest motiu l’osteopatia és una disciplina que pot restablir d’alguna manera l’equilibri i la mobilitat perduda. Mitjançant un estudi de la postura i la relació entre estructura i funcionalitat del cos es pot millorar molt tant la mobilitat com l’estabilitat de les persones.
De la mateixa manera que gairebé tothom és conscient que, arribada certa edat, ha de vigilar de prop problemes com les patologies cardiovasculars i l’arteriosclerosi, caldria tenir en compte que és possible tenir un control més gran sobre els músculs i les articulacions. S’han d’entrenar, vigilar, mimar i controlar per part d’un especialista.
La feina de l’osteòpata és alleujar tensions acumulades en els diferents teixits i agilitzar la mobilitat de les articulacions, així com controlar símptomes d’alarma referents a d’altres malalties i derivar el pacient a un especialista en concret.
L’osteòpata procura oferir alleujament al pacient, però també li confereix més autonomia en les activitats diàries i permet que redueixi el consum de fàrmacs per lluitar contra el dolor.

EL TEU OSTEÒPATA A DiR
Amb un tractament personalitzat podràs alleujar tensions i dolors per retrobar l’equilibri del teu cos. 11 osteòpates al teu servei als clubs: DiR Avinguda Madrid, DiR Club Hispà, DiR Eixample, DiR Gràcia, Sant Cugat DiR, Tuset DiR, Up&Down DiR, Pilates DiR Studio i Seven DiR.  Informa’t sobre les diferents tarifes i abonaments a la recepció del teu club.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: