Fotodepilació: oblida’t del pèl corporal

T’has parat a pensar quant de temps perds en un any per depilar-te? Per no parlar de la incomoditat d’haver d’estar pendent d’aquells pelets rebels que no has eliminat del tot. La fotodepilació et permetrà esborrar de la teva agenda les constants cites amb la cera o les depiladores elèctriques.

Text EVA MIMBRERO, periodista especialitzada en salut i bellesa

Un client anul·la una reunió i decideixes aprofitar l’estona lliure per anar al teu centre DiR. El que més et ve de gust és nedar però no ho pots fer perquè, precisament avui, no vas ben depilada. Segur que algun cop has passat per aquesta situació o una de similar. La fotodepilació pot ajudar-te, en unes quantes sessions, a oblidar-te de l’antiestètic pèl de cames, aixelles o bigoti. Però… quin és el secret d’aquesta tècnica? Fotodepilació significa, literalment, depilació mitjançant la llum. Per tant, aquest terme engloba tant la depilació làser com la de llum polsada intensa (LPI), encara que generalment s’empra per parlar només de la depilació LPI.  

Com funciona?
Amb la fotodepilació la melanina del pèl transforma la llum en calor, i aconsegueix la destrucció del fol·licle pilós, que és on neix el pèl. Per això, tal com aclareix Mireia Bragulat, responsable de DiRzen, “encara que excepcionalment pot tornar a aparèixer, és força improbable que es regeneri”.

La diferència entre la depilació làser i la LPI es troba en el tipus de llum que es fa servir i en la seva longitud d’ona. La dels aparells làser és més pura i uniforme, d’un únic color, i això provoca que sigui efectiva sobretot a un tipus de pèl i de pell molt concret (pèl negre, dermis blanca).

En canvi, la tecnologia LPI permet escollir entre un ventall més ampli de longituds d’ona. “La llum polsada és una tècnica més moderna, apta per tractar més tipus de pell i de color de pèl i, a més, és menys dolorosa que el làser”, explica Bragulat. Un altre dels avantatges de la llum polsada és que es pot fer servir en centres estètics, mentre que la depilació làser només pot ser aplicada per metges i personal sanitari.

Eficaç des de la primera sessió
El nombre de sessions per acabar amb el pèl depèn d’un seguit de factors: el tipus de pell i de pèl de cadascú, si aquest creix més o menys lentament, si la zona a tractar és gran o petita…

I respecte a l’interval, segons Bragulat, és aconsellable deixar passar un mes i mig entre sessions, ja que és llavors quan el pèl que encara no s’ha destruït està en fase de creixement.

Sessió rere sessió, cada cop hi ha menys pèl a la zona tractada, un pèl que, a més, es més fi i menys pigmentat. “La fotodepilació ha demostrat ser una manera eficaç de reduir el creixement del pèl en un 80% de mitjana. En alguns casos, inclús, aquesta xifra pot arribar al 95%”, conclou l’especialista.

No és el teu mètode si…
Hi ha certes situacions en què la depilació LPI no està recomanada.

  • Si estàs embarassada o dónes el pit. Els canvis hormonals i de pigmentació de la pell que poden donar-se en aquestes èpoques resten eficàcia a la fotodepilació. Si ja has començat el tractament és millor que descansis durant un temps i el tornis a emprendre després.
  • Si a la zona que et vols depilar tens un tatuatge. El color fosc del tatuatge pot absorbir la llum polsada i provocar la despigmentació del tatuatge, fins i tot amb possibles cremades locals.
  • Si prens certs medicaments. Hi ha fàrmacs que augmenten la fotosensibilitat de la pell. La llum polsada tampoc no es recomana si pateixes diabetis o alguna infecció. Consulta qualsevol dubte que tinguis al teu metge o farmacèutic.

El DiRzen t’ho ofereix
Tots els centres DiRzen disposen de servei de depilació per llum polsada intensa. Si tens qualsevol dubte respecte el mètode, l’equip del DiRzen t’assessorarà gratuïtament. El preu de les sessions depèn del nombre de zones a tractar: cada zona té un cost de 30 euros. Pots demanar més informació als DiR que disposen de DiRzen (DiR Castillejos, Diagonal DiR, DiR Maragall, Up&Down DiR, Tres Torres DiR i Tuset DiR) i al telèfon 902 101 979.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: